Gyors vacsora főzés nélkül: guacamole és a zöldségek

Myreille

A guacamole (avokádókrém) a legfinomabb mártogató ropogós zöldségekhez vagy tortilla chips-szel. Csak 3 hozzávaló és egy nagyon egyszerű recept.

Nem vagyok avokádó szakértő, de szeretem az avokádót. Ritkán kapni olyat, amelyet azonnal érdemes megenni, én pár napig érni hagyom a konyhapulton, csak utána használom fel. Az egyik kedvencem a guacamole, amit nem tudok megunni.

Sokáig nem voltunk jóban, én és a guacamole, de egyszer – a végső elkeseredés határán – végigolvastam mindent, amit a neten az avokádókrémről írtak, majd annyira lebutítottam a receptet, hogy csak avokádót, fokhagymát, sót tettem bele – és kihagytam a citromlevet, paradicsomot és a hagymát – és máris készen volt a tökéletes mártás.

Guacamole01

Guacamole – Avokádókrém (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
2 avokádó
1 gerezd fokhagyma
csipet só

Az avokádót hosszában félbe kell vágni, a héjából ki kell kaparni a húsát és persze ki kell szedni a magját is, majd villával péppé kell zúzni. Ezután bele kell keverni a csipet sót és a zúzott fokhagymát és már el is készült a világ legjobb mártogatósa.

Remek tortilla chips-szel, de én igazán zöldségekkel (sárgarépával, retekkel, paprikával) szeretem. (Néha kerül a tányérra hús (csirke, marha), de csak akkor ha van tegnapról maradék.) Avokádókrémmel a fiam is úgy eszi a nyers zöldséget, hogy öröm nézni.

Guacamole02

Egy remek, mexikói hangulatú vacsora: guacamole, zöldségek és falatnyi húsok

 

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra