Házi, vajas keksz: ezerszer jobb, mint a bolti

Myreille

Ropogós és ízletes, fém dobozban több napig is eláll és a munka se sok vele. Ha tehetem, házi kekszet sütök itthonra.

Egyszerű és gyors vaníliás keksz

Egyszerű és gyors vaníliás keksz

 

Hozzávalók (kb. 60 darabhoz):
25 dkg vaj (vagy margarin)
25 dkg cukor (kristály vagy nád)
1 csomag vaníliás cukor (vagy negyed teáskanál vanília őrlemény)
1 tojás
40 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna

Kávé mellé vagy csak úgy uzsonnára (Fotó: Myreille)

Kávé mellé vagy csak úgy uzsonnára (Fotó: Myreille)

 

A vajat habosra keverem a cukorral, vaníliás cukorral és a tojással. Belereszelem a lisztet és szódabikarbónát. Keverem ameddig tudom, majd kézzel átgyúrom, de nagyon lágy a tészta, nem kell sokáig dögönyözni.

Nagyjából 5 centi átmérőjű hengert formázok a tésztából (alaposan lisztezni kell, mert lágy ) és kb. fél centis szeleteket vágok a tésztakígyóból. Minden korongot kicsit meg is nyomkodok, hogy vékonyabb legyen.

A tepsiben legalább 5 centit hagyok a korongok között – sütés közben szépen terülnek -, és 180 fokos sütőben 12-15 percig sütöm. Akkor jó, ha a széle kicsit megpirul. Fémdobozban több napig is eltartható, ha el nem fogy. Könnyű rájárni…

Ne maradj le a friss cikkekről, iratkozz fel a hírlevélre most!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra