Istennő 30 perc alatt: ropogós-kakaós keksz

Myreille

Csupán öt hozzávaló és 30 perc kell a ropogós-kakaós keksz elkészítéséhez. Csak gyúrás, nyújtás és sütés. Semmi pepecselés és szaggatás.

 

ChocolateShortbread01

Ropogós-kakaós keksz 30 perc alatt (Chocolate Shortbread)/Fotó: Myreille

 

Hozzávalók:
100 g vaj
100 g kristálycukor
1 teáskanál vaníliaőrlemény (vagy két zacskó vaníliás cukor)
1 púpos evőkanál kakaópor (cukrozatlan!)
200 g liszt
(ha kell 1-1,5 teáskanál hideg víz)

A vajat kiveszem a hűtőből, keverőtálba teszem és beteszem a mikróba 20mp-re. Nem olvasztom fel, csak azt akarom, hogy puha legyen, jól keverhető.

A vajat a cukorral és a vaníliaőrleménnyel habosra keverem, majd belekeverem a kakaóport és a lisztet. Majd összegyúrom, ha kell kevés (1-1,5 teáskanál) hideg vizet teszek hozzá. Annyit, hogy összeálljon a tészta.

Tapadásmentes sütőpapírra teszem, 3-4 mm vastagra nyújtom és felvágom úgy, hogy háromszögek keletkezzenek. Lesznek rojtos szélű háromszögek is, de az nem baj, úgy rusztikus… Széthúzni nem kell a háromszögeket, úgy ahogy van mehet a tepsibe. Illetve a tepsi hátuljára húzom át az egészet sütőpapírral együtt.

200 fokos sütőben 20 percig sütöm és amikor kiveszem a vágások mentén újra elvágom a tésztát, ami forrón még puha.

Amint kihűlt a keksz, ropogós lesz.

ChocolateShortbread03

Istennő 30 perc alatt: Ropogós-kakaós keksz (Chocolate Shortbread)/Fotó: Myreille

Sajnos, arról fogalmam sincs, hogy meddig lehet eltartani, de az összetevők alapján fém dobozban sokáig eláll, nálunk szinte azonnal elfogy.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra