Istennő 30 perc alatt: ropogós-kakaós keksz

Myreille

Csupán öt hozzávaló és 30 perc kell a ropogós-kakaós keksz elkészítéséhez. Csak gyúrás, nyújtás és sütés. Semmi pepecselés és szaggatás.

 

ChocolateShortbread01

Ropogós-kakaós keksz 30 perc alatt (Chocolate Shortbread)/Fotó: Myreille

 

Hozzávalók:
100 g vaj
100 g kristálycukor
1 teáskanál vaníliaőrlemény (vagy két zacskó vaníliás cukor)
1 púpos evőkanál kakaópor (cukrozatlan!)
200 g liszt
(ha kell 1-1,5 teáskanál hideg víz)

A vajat kiveszem a hűtőből, keverőtálba teszem és beteszem a mikróba 20mp-re. Nem olvasztom fel, csak azt akarom, hogy puha legyen, jól keverhető.

A vajat a cukorral és a vaníliaőrleménnyel habosra keverem, majd belekeverem a kakaóport és a lisztet. Majd összegyúrom, ha kell kevés (1-1,5 teáskanál) hideg vizet teszek hozzá. Annyit, hogy összeálljon a tészta.

Tapadásmentes sütőpapírra teszem, 3-4 mm vastagra nyújtom és felvágom úgy, hogy háromszögek keletkezzenek. Lesznek rojtos szélű háromszögek is, de az nem baj, úgy rusztikus… Széthúzni nem kell a háromszögeket, úgy ahogy van mehet a tepsibe. Illetve a tepsi hátuljára húzom át az egészet sütőpapírral együtt.

200 fokos sütőben 20 percig sütöm és amikor kiveszem a vágások mentén újra elvágom a tésztát, ami forrón még puha.

Amint kihűlt a keksz, ropogós lesz.

ChocolateShortbread03

Istennő 30 perc alatt: Ropogós-kakaós keksz (Chocolate Shortbread)/Fotó: Myreille

Sajnos, arról fogalmam sincs, hogy meddig lehet eltartani, de az összetevők alapján fém dobozban sokáig eláll, nálunk szinte azonnal elfogy.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

6 hozzászólás a “Istennő 30 perc alatt: ropogós-kakaós keksz” című cikkhez.

  1. Zsuzsi szerint:

    Lehet hülye a kérdés, :) de addig értem , hogy a sütőpapíron kinyújtom, bevagdosom,, de- ” széthúzni nem kell a háromszögeket” mondat azt jelenti, hogy csak bevágásokat csinálok és nem szedem szét (ebben az esetben hogy teszem a tepsibe?) vagy csak annyit jelent hogy a szétvágott háromszög darabokat nem kell “kilapítani?” Köszi

    VálaszVálasz
  2. Myreille szerint:

    Sütőpapírral együtt teszem át a tepsibe. Sütőpapíron kinyújtom, felvágom, sütőpapírt átnavigálom a tepsire, legjobb a hátuljára vagy a sütőlapra és mehet be a sütőbe. Amikor kész, a vágások mentén újra felvágom és hagyom kihűlni.

    VálaszVálasz
  3. Myreille szerint:

    Köszi a kérdést, rájöttem, hogy ha az eredeti cikket is kiegészítem. :)

    VálaszVálasz
  4. Zsuzsi szerint:

    Közben megsütöttem és nekem is sikerült bele navigálnom a tepsibe. Lehet egy kicsit jobban ki is nyújtottam, mert mintha a 20 perc egy picit sok is lett volna. meg egy picit több víz is belement, mert a 1, 5 teáskanáltól, még elég morzsalékos volt a tésztám. De a végeredmény nagyon finom és ropogós lett, köszönöm

    VálaszVálasz
  5. Veronika szerint:

    Én zabpehellyel sütöttem, az esküvőmre köszönőajándéknak. Kör alakúra sütöttem, 80 db lett. :) Óriási sikert aratott, köszönöm az ihletet! :)

    VálaszVálasz
  6. Myreille szerint:

    De jó! Örülök! Nagyon sok boldogságot nektek! :)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra