élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:34682
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Klasszikus és megunhatatlan: káposztás pogácsa

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Klasszikus és megunhatatlan: káposztás pogácsa

Myreille - Publikálva:

Káposztás pogácsát sütött már a dédmamám és sütni fog az unokám is. Nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna belőle!

kaposztaspogacsa01

Káposztás pogácsa (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 1 fej (kb. 1 kg) káposzta 1 evőkanál olaj 70 dkg liszt 20 dkg margarin 10 dkg libazsír 3 dkg élesztő 2 dl tej 1+1 evőkanál cukor 1 tojás bors A káposztát apróra reszelem, besózom és legalább 1 óráig állni hagyom, majd kicsavarom. 1 evőkanál olajon karamellizálok 1 evőkanál cukrot, majd beleteszem a káposztát és aranybarnára dinsztelem. Végül alaposan megszórom frissen őrölt borssal és hagyom kihűlni. A tojást felütöm, felverem és 1 evőkanálnyit a tálkában hagyok majd, mert ezzel fogom majd megkenni a pogácsák tetejét. A lisztet összedolgozom a margarinnal, libazsírral, a cukros tejben (2 dl tej+1 evőkanál cukor) felfuttatott élesztővel és a tojás nagyjával – kivéve, amit a pogácsák tetejére szánok -, majd lisztezett deszkán nagyra nyújtom. A tésztát megkenem a dinsztelt káposztával, majd összehajtogatom. Először hosszában, majd keresztbe hajtogatom, mint az A/4-es lapot a francia borítékba. Megsodrom, hogy 2 cm vastag legyen, a tetejét rácsosra vagdalom és apró pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Tepsibe pakolom, a tetejüket megkenem a tojással és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütöm.
kaposztaspogacsa03

Káposztás pogácsa (Fotó: Myreille)

Tudjátok, hogy a recepteket meg tudjátok jelölni kedvenc cikkenek és így saját szakácskönyvetek lehet? Regisztráljatok most és kezdjétek el gyűjteni a recepteket, amelyeket szerettek, ameyleket ki akartok próbálni!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra