élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:34453
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Kölespuding kókusztejjel, gyömbérrel és fahéjjal

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Kölespuding kókusztejjel, gyömbérrel és fahéjjal

Myreille - Publikálva:

A kölespuding egyszerű és gyors, tejmentes desszert. Mindkét gyerekem imádja és uzsonnára félelmetes mennyiségeket tud belőle elpusztítani.

kolespuding01

Kölespuding kókusztejjel, gyömbérrel és fahéjjal (Fotó: Myreille)

Hozzávalók (5-6 személyre): 1 bögre (3 dl) köles 2,5 bögre víz 400 ml kókusztej 1 doboz 15 dkg nádcukor diónyi friss gyömbér 1/4 teáskanál fahéj 2-3 evőkanál mazsola 1 narancs Egy nagy lábasba beleöntöm az átmosott kölest, a vizet és a cukrot és addig főzöm – nagyjából 20 perc -, amíg a köles megpuhul és szinte felveszi az összes vizet. Ekkor beleöntöm a kókusztejet, belereszelem a megpucolt gyömbért, megszórom fahéjjal, felforralom és még 10 percig főzöm. (Ekkor érdemes megkóstolni a kölest, hogy tényleg megpuhult, akár már így is ehető.) Botmixerrel pürésítem a kókusztejes kölest, majd kivizezett kis tálkákba adagolom. Amikor kihűlt, ki lehet fordítani a tálkákból, és a narancs és a mazsola nem csak díszítésként kerül mellé, hanem az íze miatt is, finom mellé és hozzá enni.
kolespuding02

Kölespuding kókusztejjel, gyömbérrel és fahéjjal (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra