élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:90
post ID:21621
category_90

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Könnyű nyári vacsora: kapros juhtúróval tölött cukkini

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Könnyű nyári vacsora: kapros juhtúróval tölött cukkini

Myreille - Publikálva:

A kapor és az aromás juhtúró jól illik a cukkini semleges ízéhez. Mivel kenyérmorzsa is van benne, újragondolt szendvics is lehet.  

Kapros juhtúróval töltött cukkini (Fotó: Myreille)

Hozzávalók 2 személyre: 2 db cukkini (20-25 centis, zsenge cukkinik) 20 dkg juhtúró 1 tojás 1 kis fej vöröshagyma 1 teáskanál friss, apróra vágott kapor 3 evőkanál kenyérmorzsa (a régi, megszáradt kenyérvéget reszeltem le) csipet só, bors A cukkiniket megmosom, hosszában félbe vágom és a magos részüket karalábévájóval kiszedem. A tojást összekeverem a finomra vágott vöröshagymával, a kaporral és a kenyérmorzsával. Picit sózom (tényleg csak picit, mert a juhtúró is sós) és borsozom. 15 dkg juhtúrót a tojásos keverékhez keverek úgy, hogy kisebb darabokban megmaradjon. A juhtúrós-tojásos keveréket a cukkinikbe töltöm, a töltelék tetejére pedig ráteszem a megmaradt (5 dkg) juhtúrót. Tűzálló tálba pakolom és  180 fokos sütőben 30 percig sütöm. Ezalatt a cukkini megpuhul, a töltelék összeáll, a cukkinik teteje pedig aranysárgára pirul.

Kapros juhtúróval töltött cukkini (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra