Paradicsomos-bazsalikomos-tejszínes csirke

Myreille

Gyors, finom és megunhatatlan. Csupán 6 hozzávaló – pontosabban körettel együtt 7 hozzávaló –  kell hozzá, azonban a végeredmény igazi ízorgia.

Az egyik szent szerdára főzött nekünk Heni barátnőm paradicsomos-bazsalikomos-tejszínes csirkét, és annyira finom élet, hogy azóta fix helye van a családi kedvenceink listáján.

paradicsomosbazsalikosostejszines02

Paradicsomos-bazsalikomos-tejszínes csirke (fotó: Myreille)

Hozzávalók:
50-60 dkg kicsontozott csirkemell
7-9 paradicsom
2 dl tejszín
friss vagy szárított bazsalikom

olíva olaj

A csirkemellet és a paradicsomot felkockázom. Kevés olíva olajon a csirkét fehéredésig sütöm, majd beleteszem a paradicsomot, sózom és megszórom 1 evőkanálnyi bazsalikommal és addig főzöm, amíg a paradicsom szétfő.

Akit zavarnak a paradicsomhéjak az ételben, kezdheti azzal, hogy forró víz-jeges víz sokk után lehúzza a paradicsomok héját. Én nem szeretem ezt a konyhai műveletet, így ki szoktam hagyni és inkább apróra vágom a paradicsomot.

Ha a mártás besűrűsödött, felöntöm tejszínnel, összeforralom és már lehet is enni.

Ezt az ételt egész évben szoktam főzni. Ha nincs friss paradicsom, akkor sűrített paradicsommal (paradicsomlével) is helyettesíthető, de ízetlen paradicsomot sohase teszek bele. Illetve én augusztusban meg szoktam pakolni a mélyhűtőt felkockázott paradicsommal. Csinálok 7-10 paradicsomos és 1-2 paradicsomos adagokat. Előbbiből a paradicsomos-tejszínes-bazsalikomos csirke készül, utóbbit pedig pörköltbe szoktam tenni, hogy jobb legyen az íze.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Egy hozzászólás a “Paradicsomos-bazsalikomos-tejszínes csirke” című cikkhez.

  1. her.l szerint:

    Megfőztem (igaz, konzerv sűrített paradicsomból), nagyon finom lett! :) Köszi

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra