Már-már azt gondoltam, hogy a pizzán nincs mit egyszerűsíteni, ám akkor megint akciós volt a tortilla és tortilla pizzát sütöttem.
A megunhatatlan: piros pesto, kaliforninai paprika, hagyma, chili és sajt. Pizzán és tortilla pizzán is tökéletes. (Fotó: Myreille)
Konyhakész tortillát rendszeresen tartok itthon, mert szendvics helyett a quesadilla mindig jó megoldás és tipikus kamra kaja, azaz mehet bele minden maradék. Amikor viszont már arra sincs kedvem/erőm, hogy elővegyem a serpenyőt, akkor jön a tortilla pizza.
Az elkészítése szégyentelenül egyszerű: a tortilla lapokat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, majd ráteszem a feltétet, mintha hagyományos pizzát csinálnék. Két dologra kell figyelni: nem érdemes túl sok tölteléket rápakolni, mert akkor elázik a tortilla, nem pedig ropogósra sül, és a paprikát, hagymát, gombát stb. jó vékonyra kell vágni, hogy minden átsüljön és guszta legyen.
10-12 perc 190 C fokos sütőben, amíg a sajt megolvad és megpirul a tortilla és már lehet is vacsorázni.
Fiaim kedvence és fáradt anyák megmentője a sajtos tortilla. A kész tortilla lapokat megszórom reszelt sajttal, majd sütőben addig sütöm, amíg a tészta széle megpirul a tetején pedig megolvad a sajt. (Fotó: Myreille)