élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:90
post ID:61460
category_90

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Quinoa saláta zöldborsócsírával, bazsalikommal és pirított szezámmaggal

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Quinoa saláta zöldborsócsírával, bazsalikommal és pirított szezámmaggal

Myreille - Publikálva:

Amíg a zöldborsócsírákat nevelgettem, rengeteg ételt elterveztem, ám ez a quinoa salátát egy hirtelen ötlet és egy új szenvedély szülte.

Quinoa saláta zöldborsócsírával, bazsalikommal és pirított szezámmaggal/Fotó: Myreille

Quinoa saláta zöldborsócsírával, bazsalikommal és pirított szezámmaggal/Fotó: Myreille

Miután rájöttem, hogy szeretem a quinoát és a quinoa salátát, készítenem kellett egyet a frissen felnevelt zöldborsócsíráimmal is.

Hozzávalók: 100 g quinoa 1/4 citrom leve 1 evőkanál olíva olaj 2 szál újhagyma 2 nagy csokor zöldborsócsíra 1 kis csokor bazsalikom 1 evőkanál szezámmag

Megfőztem a quinoát, leszűrtem, hagytam leszáradni a szűrőben.

A zöldborsócsírát megmostam és lecsepegtettem.

A szezámmagot forró serpenyőben aranybarnára pirítottam.

A citrom levét összekevertem az olíva olajjal és sóval. Belekevertem a felkarikázott újhagymát, a quinoát, a zöldborsócsírát és a nagyobb darabokra tépett bazsalikomleveleket és a pirított szezámmag nagyját. Alaposan összekevertem, majd rászórtam a maradék pirított szezámmagot.

Remek vacsora lett!

Quinoa saláta zöldborsócsírával, bazsalikommal és pirított szezámmaggal/Fotó: Myreille

Quinoa saláta zöldborsócsírával, bazsalikommal és pirított szezámmaggal/Fotó: Myreille

Összegzés
recipe image
Recept
Quinoa saláta zöldborsócsírával, bazsalikommal és pirított szezámmaggal
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra