Sajtban sült alma és szalonna rozskenyér croutonnal

Myreille

Nem tudom megunni az almát, most éppen olvadozó sajttal kívántam meg. Volt itthon szalonna és szikkadt kenyér is és végül “egytálétel” lett belőle.

Sajtban sült alma és szalonna rozskenyér croutonnal (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
2-3 alma
1-2 evőkanál kockára vágott szalonna (vagy sonka)
5 dkg reszelt sajt (pl. trappista)
1-2 evőkanál apróra kockázott szikkadt rozskenyér

Egy tűzálló tál aljára – én a kerek jénaim tetejét használtam – kockázom az almát. Az almát nem hámozom meg, csak a magházáról vágom le és kockázom fel.

Az almát megszórom a felkockázott szalonnával, majd az egészet vékonyan beborítom a reszelt sajttal.

15 percre grillsütőbe teszem – a mikro felső grill funkcióját használom – és amikor a sajt már jól megpirult, rászórom a kenyérkockákat és további 2 percig grillezem felülről, hogy a kenyérkockák is megpiruljanak. Ezután csak egy villa kell mellé és lehet enni. Én nagyon szeretem, mert az alma-sajt remek kombinációja mellé a sonka ad egy határozott, füstös ízt, a crouton pedig kellemesen ropogós.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra