élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:46771
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Sajtos-tejfölös pogácsa búbánatos napokra

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Sajtos-tejfölös pogácsa búbánatos napokra

Myreille - Publikálva:

Vannak napok, amikor a hűtően szomorúan árválkodik egy megszáradt sajtdarab és az eget is szürke fellegek takarják. Sütni sincs kedvem, de azért gyorsan összedobok valamit.

Sajtos-tejfölös pogácsa (Fotó: Myreille)

Sajtos-tejfölös pogácsa (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 25 dkg margarin 2 tojássárgája (és az egyik fehérje) 1/2 teáskanál só 2 evőkanál tejföl 1 csomag szárított élesztő 1 teáskanál cukor 50 dkg liszt 5 dkg (száraz) sajt A puha margarint simára keverem a sót, a tejfölt és a tojássárgáját. 1 dl langyos vízben elkeverem a cukort és az élesztőt. A margarinos-tojásos keverékhez hozzákeverem az élesztőt és a lisztet, majd végül kézzel tésztává gyúrom. Pihentetem 20 percig. Lisztezett deszkán kinyújtom a tésztát és először háromba hajtom, majd négybe. Megint kinyújtom és ismét háromba, majd négybe hajtom. Ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát, berácsozom a tetejét és közepes pogácsákat szaggatok. (Két tepsibe belefértem ezzel az adaggal.) 10 percig pihentetem a pogácsákat. Közben lereszelem a sajtot, kicsit felverem a tojásfehérjét. A pogácsákat megkenem a tojásfehérjével és mindegyik tetejére sajtot szórok. Bekapcsolom a sütőt. 190 fok (Celsius), alsó-felső sütés, légkeverés. Amíg bemelegszik a sütő, a pogácsa megint pihen egy kicsit, majd 35 perc alatt készre sütöm.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra