Nem tudok lejönni a spenót-feta-tojás kombóról, most éppen (kerti) újhagymával és sütőben készült. Tökéletes tojásos étel!

Spenótos-újhagymás-fetás omlett a sütőből/Fotó:Myreille
Sütőben sült spenótos-újhagymás-fetás omlett
Hozzávalók (kb. 2 személes adaghoz) 4 “gombóc” fagyasztott spenótlevél 3 tojás 1 dl tejszín 2 szál újhagyma só bors 1 gerezd fokhagyma 5 dkg feta (vagy krémfehér sajt) vaj a formához Hagyom, hogy a fagyasztott leveles spenót gombócok kiolvadjanak. A kertből behozok két nagy újhagymát. – Tavasszal teleültettük a magaságyásokat hagymával, most pedig dőzsölünk. Újhagymát eszünk újhagymával. (Imádom a kertet!) Kivajazok egy sütőformát, én most éppen egy jénai tetejét használtam. 3 tojást elkeverek 1 dl tejszínnel, sózom, borsozom, belekeverek egy zúzott fokhagymát, majd mehet bele a spenótlevél és a felkarikázott újhagyma. Az újhagymának nem csak a fehér részét, hanem a zöldjét is belevágom. Az újhagymás-spenótos-tojásos keveréket a kivajazott formába öntöm, a tetejére feta sajtot szeletelek, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

Spenótos-újhagymás-fetás omlett a sütőből/Fotó: Myreille
Kapcsoldó cikkek:
