élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:10630
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Szezámmagos-csicseriborsós pogácsa

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Szezámmagos-csicseriborsós pogácsa

Myreille - Publikálva:

Pogácsa 1 óra alatt. Régóta tervezgettem (fejben) ezt a pogácsát és a mai viharos reggel meg is sütöttem. Éppen olyan jó, mint ahogyan képzeltem. Hozzávalók: 350 g liszt 1 csomag expressz élesztő 1 tk só 250 g vaj 1 doboz csicseriborsó konzerv 1 ek. tejföl 2-3 evőkanál szezámmag 1 tojás A lisztet, az élesztőt, a sót, a felkockázott vajat, a lecsöpögtetett csicseriborsó konzervet és a nagy evőkanál tejfölt egy tálba kell önteni és tésztát gyúrni belőle. Az erős mozdulatok miatt a csicseriborsó is pépesedik gyúrás közben, illetve a mégis megmaradó egy-két nagyobb darab csak jót tesz a tésztának. Ki kell szaggatni a pogácsákat, tetejüket tojással megkenni – nálam ez most elmaradt, este elfogyott a tojás, reggel pedig vihar volt – és megszórni szezámmaggal. Az élesztő miatt 15 percig pihentetni kell, majd 180-200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sül.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra