Téltemető petrezselymes zellerkrémleves

Myreille

Gyorsan elkészül, finom és rengeteg petrezselyem kerül bele. Idén tavasszal ez a kedvenc levesem, de egész évre rendszeresíteni fogom.

Hozzávalók:
50 dkg zellergumó
30 dkg krumpli
2,5 dl habtejszín

4 csokor petrezselyem
levesgyöngy

A zellergumót és a krumplit megpucoltam. (Egy nagy zellergumóból és egy nagy krumpliból főztem a levest, de a pontosság kedvéért, visszamértem. 53 dkg volt a zeller és 31 dkg a krumpli, tehát a mennyiségek elé ki lehet tenni, hogy nagyjából.)

A fazékban annyi vizet öntöttem a felkockázott zellerre és krumplira, hogy 2 ujjnyira ellepje. Picit megsóztam és puhára főztem.

Mixerrel pépesítettem, beleöntöttem a tejszínt és felforraltam.

Rengeteg petrezselymet vettem – így jár, aki négynapos ünnep előtt zárás után érkezik a piacra -, hogy virágcsokornak is beillett volna, ráadásul a négy csokrot egy csokor áráért kaptam. A petrezselymet megmostam, a vastagabb szárak nélkül aprítógépben összevágtam.

A petrezselymet a levesbe öntöttem – igen, mindet -, de ezzel már nem főztem, csak elkevertem. A tányéron levesgyöngy került még bele.

Petrezselymes zellerkrémleves (fotó: Myreille)

Csatlakozz te is a moksha.hu Facebook közösségéhez!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra