Túróimádók klubja: Túrófánk a sütőből

Myreille

Túrógombócot vagy túrófánkot bármikor tudok enni. A tésztájuk szinte ugyanaz, de a fánkokat sohasem olajban, hanem sütőben sütöm.

turofankasutobol01

Sütőben készült túrófánk (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
50 dkg túró
3 tojás
15 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor
6 dkg búzadara
4 evőkanál zabpehely
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál zsemlemorzsa
kevés (kukorica)olaj

A túrót áttöröm és összekeverem a tojással, cukorral, vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. Belekeverem a búzadarát és a zabpelyhet és 15 percig állni hagyom.

2 tepsit (ebből az adagból kb. 20 fánk lesz) kibélelek sütőpapírral és vékonyan átkenem olajjal.

Vizes kézzel kanálnyi darabokat szedek ki a tésztából, lapos fánkokat formázok belőle, majd megforgatom zsemlemorzsában. Ragadós, nem túl mókás feladat a formázás, de ez van.

A fánkokat a tepsire pakolom és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm. 15 percnél érdemes átforgatni a fánkokat, hogy mindkét oldala aranybarna legyen. Túlsütni nem érdemes, mert akkor nagyon kiszárad.

Porcukorral elkevert tejföllel igazán klasszikus, de bármilyen lekvár, befőtt illik hozzá.

turofankasutobol02

Igazi házi tojással készült a túrófánk, ezért ilyen szép sárga a színe. (Fotó: Myreille)

A túrófánkokból maradt pár másnapra is és hidegen bármelyik túrós táskával felvette a versenyt…

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra