Túrógombóc

Myreille

turogomboc Szingliségem legviccesebb emlékei a túrógombóc partik. Mert amíg a Szex és New York nőcijei koktélokat szopogattak, mi a barátnőimmel százéves csészékből teáztunk, sok tejföllel és kristálycukorral ettük a túrógombócot. Most a fiam a legnagyobb túrógombóc rajongó.
Valószínűleg tuti túrógombóc recept minden családban akad, az enyém a minimál munkával készülő változat.

Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
1 evőkanál cukor
8 dkg búzadara
3 tojás
só, vaj, zsemlemorzsa, tejföl, cukor

A túrót egy csipet sóval, a cukorral a tojásokkal és a búzadarával összekeverem. (A tojásfehérjét nem szoktam külön felverni.) Legalább egy órát pihentetem, majd vizes kézzel gombócokat formázom és forrásban lévő vízben 15 percig főzöm. Közben vajon zsemlemorzsát pirítok és a kész gombócokat egyenként beleforgatom. Porcukorral illik fogyasztani, de én kristálycukorral (barna cukorral) szeretem meg sok tejföllel, mert úgy számomra gyermekkor íze van.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra