Mákos guba nyáron? Persze! Eperrel!

Myreille

Nálunk nincs családi hagyomány, ami a karácsonyhoz kapcsolná a mákos gubát. Akkor készítem, ha rákívánok vagy megmaradt néhány kifli.

Mákos guba eperrel/Fotó: Myreille

Mákos guba eperrel/Fotó: Myreille

Hozzávalók:
3,5 szikkadt kifli
3 tojás
4 dl tej
1 dl tejszín
kb. 5 dkg mák
3 evőkanál cukor
néhány szem eper
vaj

A tojásokat habosra keverem 2 evőkanál cukorral, majd belekeverem a tejet és a tejszínt.

A kifliket karikára vágom, beleforgatom a tojásos-tejes cuccba.

A mákot 1 evőkanál cukorral megdarálom.

A jénait kivajazom, a kiflis cucc felét beleteszem, megszórom a cukros mákkal majd ráhalmozom a maradék kiflis cuccot. A tetejére epret teszek.

185 fokos sütőben (alsó-felső sütés, légkeverés) 35 percig sütöm. A végén még mehet rá eper és apró mentalevél. utóbbit a fotózás miatt tettem rá először, de ízben is remek volt, megtartom az ötletet.

A mákos guba + eper már elméletben tökéletes párosítás volt, de a végeredmény minden várakozásomat felülmúlta!

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra