A legőszibb pohárkrém: Tejszínes sütőtök puding

Myreille

Édes, illatos, egyszerű sütőtökkrém, amely langyosan felveszi  a versenyt a legjobb forrócsokival, hidegen pedig a legfinomabb puding.

Én a pudingot akkor szeretem, ha hűvös és krémes, nem remeg és nem áll meg benne a kanál, de ha végighúzom benne a kanalat, akkor megmarad a nyoma. Ez a pohárkrém éppen ilyen és csak sütőtök, tejszín és néhány fűszer kell hozzá. A méz, ha nagyon édes a sütőtök, el is hagyható.

sutotokkrem02

Tejszínes sütőtök puding (Fotó: Myreille)

Hozzávalók (4-6 adaghoz)
1 közepes kanadai sütőtök
2 dl habtejszín
1 kisebb fahéjrúd
3 db szegfűszeg
fél diónyi friss gyömbér vagy 1/4 teáskanál őrölt gyömbér
2 evőkanál méz

A tököt megpucolom, magját kiveszem és felkockázom. Nagyon kevés vizet öntök alá, beleteszem a fahéjat és a szegfűszeget és fedő alatt puhára párolom. (Oda kell rá figyelni, nehogy leégjen!) Fontos, hogy a lehető legkevesebb víz legyen a tökön, hogy a krém sűrű legyen.

Amikor a tök megpuhult, kiveszem a fahéjat és a szegfőszeget, beleteszem a reszelt vagy az őrölt gyömbért, a mézet és a tejszínt és botmixerrel krémesre mixelem.

Poharakba teszem. Langyosan felveszi  a versenyt a legjobb, sűrű forrócsokival, hűtőhidegen pedig a legfinomabb puding.

sutotokkrem03

Tejszínes sütőtök puding (Fotó: Myreille)

Ui: Ez az enyhén fahéjas-édes íz jó alternatívája lehet a hagymás-borsos sütőtökkrémlevesnek is. Ha fahéjas-gyömbéres sütőtökkrémlevest szeretnél, akkor annyi vízbe tedd fel a tököket, amennyi ellepi. A fűszerezés ugyanez.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra