A tökéletes brownie a 30×40 centis tepsiben

Myreille

Rettentő sok vaj és margarin, őrült sok cukor és csoki, de ha már bűnözünk, akkor tegyük szívvel-lélekkel és a legfinomabb brownieval.

  tokeletesbrownie01

Hozzávalók:
4 tojás (házi, nagy, ha kicsi és bolti, akkor legyen 5)
250 g margarin
50 g vaj
300 g étcsoki (45%-os vagy kicsivel magasabb)
350 g cukor
2 zacskó vaníliás cukor
200 g liszt
csipet só

A margarint, a vajat és az étcsokit egy nagy tálba teszem és mikróban megolvasztom. Simára keverem, majd beleteszem a cukrot és a vaníliás cukort és a csipet sót. Jól elkeverem. A tojásokat egyesével felütöm, ma az összeset a masszához borítom, kicsit átkeverem, majd beleteszem a lisztet is és kicsit átkeverem. Nem kell nagyon sokat keverni, mert akkor nem lesz jó – konkrétan gumis lesz – a tészta. Azt az állapotot kell elérni, hogy a hozzávalók össze is legyenek keverve, de még messze van a simára kevert tésztától.

40×30 centis tepsit sütőpapírral bélelek és beleöntöm a sűrű masszát.

175 fokos sütőben 25 perc sütés. Nem több, mert kiszárad. 20 percnél meg kell nézni, hogyan áll a tészta. Akkor jó, ha a teteje már megsült, azonban még puha. Ha kiszárad a tészta, akkor sem lesz jó a végeredmény.

tokeletesbrownie03

Sütés után, de már hidegen a tepsiben (Fotó: Myreille)

tokeletesbrownie02

A legjobb csokis süti: brownie (Fotó: Myreille)

Gyűjtsd a kedvenc receptjeidet a Mentés kedvenc cikknek gombbal! (Regisztrálj most, hogy bármikor meg tudd nézni, vissza tudd keresni a kedvenc cikkeidet és iratkozz fel a hírlevélre is!)

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra