Az ősz fűszere: a fahéj

Myreille

fahejascsiga

A fahéj illik az almához, a szőlőhöz meg az esős délutánokhoz, hogy kicsit ragyogóbb legyen minden. A legegyszerűbb sütemény: fahéjas csiga.

Szemtelenül egyszerű recept, főleg azért, mert úgy kezdődik, hogy végy egy élesztős leveles tésztát. Csomagold ki, szórd be egyenletesen cukorral és fahéjjal, hosszabb oldalánál csavard fel, majd vágd fel 12-14 szeletre, kis tésztát húzz a csigák aljára, sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, tedd rá a csigákat, a csigák tetejére egy nagyon pici vajat, majd süsd meg. (A férjem a kakaós változatért rajong, ott annyi a különbség, hogy vajat, cukrot és kakaóport összekeverek és ezzel kenem meg a tésztát.)

Tudtad?

A fahéj két fajtája ismert. Kínából és Sri Lankáról származik. Valóban egy trópusi örökzöld babérféle belső kérge. A fáról lehántott kérget hagyják megszáradni, majd a külső réteget eltávolítják; ezután száradás közben a belső réteg összekunkorodik. Így alakul ki fahéjrúd-forma. A kétféle fahéj között ízben és kinézetben is van különbség: a cassia néven is ismert, kínai változat csípősebb, vastagabb, míg az enyhébb aromájú sri lankai (más néven ceyloni) majdnem papírszerűen vékony.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra