Fokhagymás-gyömbéres saláta céklával, répával, zellerrel

Myreille

Télen se nehéz színesen és vitamindúsan főzni. A fokhagymás-gyömbéres céklasaláta szép, egyszerű és valódi ízrobbanás.

A fokhagymás-gyömbéres saláta céklával, sárgarépával, zellerrel elnevezésű saláta nem más, mint a nagy kedvencünk, a répasaláta továbbgondolása. Mert a cékla és a fokhagyma nagy haverok és jól passzol hozzájuk a gyömbér is, valamint a ropogós sárgarépa és zellerszár. A sajt pedig mindig jó.

telisalata

Fokhagymás-gyömbéres saláta céklával, sárgarépával, zellerrel (Fotó: Myreille)

Hozzávalók (2 személyre)
5-6 db apró – kicsit nagyobb mint egy tojás – cékla
1 sárgarépa
1 fokhagyma
1 halványító zellerszár
csipet teáskanál őrölt gyömbér
5 dkg sajt (mondjuk trappista)
1 evőkanál extra szűz olíva olaj
1/2 evőkanál balzsamecet

A céklákat alufóliába csomagolom és sütőben puhára sütöm. Nem darabonként csomagolom, hanem egy nagy zsákot csinálok és abba teszem a megmosott céklákat. Még forrón megpucolom és hagyom kihűlni. Én egy kisebb tepsi céklát szoktam ilyenkor főzni, egy része megy a salátába, a többi elkopik 2-3 nap alatt. (Szeretjük a céklát.)

Az olajat összekeverem a zúzott fokhagymával, az őrölt gyömbérrel, a balzsamecettel és a csipet sóval. Belereszelem a répát és a trappista sajtot (apró lyukú reszelőn). A zellerszárat vékonyan felszeletelem, belekeverem. A céklákat 8 darabba vágom, így pont falatnyiak és a salátához keverem.

Pirított kenyérrel remek reggeli, de sült húsok mellé is nagyszerű.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Egy hozzászólás a “Fokhagymás-gyömbéres saláta céklával, répával, zellerrel” című cikkhez.

  1. dhiriam szerint:

    ez jól hangzik! ki is próbálom…valami új s egyszerű receptért mindig érdemes ide benézni. Ha nagyon gondolkodóba esem, hogy már megint mit főzzek, te remek ötleteket adsz :)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra