Narancsos joghurttorta

Myreille

A tetején pedig az elmaradhatatlan aszalt vörös áfonya.

Miután családi kedvenc lett a citromos joghurttorta azonnal újabb variációkon kezdtem el törni a fejem. Így született a narancsos joghurttorta szárított vörös áfonyával. (Nem kell sütni, csak hűtő kell hozzá.) A férjem, aki minden süteményre, amely nem csokis, gyanakodva tekint, megvádolt azzal, elhallgattam előle, hogy ilyen jó a joghurtos torta.

Hozzávalók:
5 dl tejszín
2 doboz (300 g) joghurt – alaposan tanulmányoztam a joghurtokat, van olyan, amelyikben az összetevőknél zselatin is szerepel, én nem azt választottam
3 narancs
10 dkg nádcukor
1 tk vanília eszencia
2 csomag (20 g) zselatin vagy 2 csomag zselatin fix – zselatinnal úgy kell számolni, hogy kb. 1 liternyi folyadék lesz
1 zacskó aszalt vörös áfonya
1 csomag babapiskóta
kb. 1 dl langyos tej.

Narancsos joghurt torta aszalt vörös áfonyával

A babapiskótákat megforgatom langyos tejben és egy tortaforma aljára rétegzem. (A tortaformát alufóliával körbetekerem, a balesetek elkerülése végett.)

A tejszínt félig felverem, majd beleteszem az instant zselatin fixet, majd kemény habbá verem. Beleteszem a cukrot, a 2  narancs finomra reszelt héját, a vanília eszenciát, a joghurtot, és a 3 narancs kifacsart levét. (Ha egy kis “szétmaszatolt” narancshús is kerül bele, attól csak jobb lesz.) Érdemes megkóstolni, mert az íz már nem fog változni, csak az állag.

A narancsos krémet a babapiskótákra öntöm és egy éjszakára a hűtőbe teszem.

Amikor eljön a sütemény ideje, késsel körbevágom a torta szélét a tortaforma oldalánál, leveszem a forma oldalát és megszórom aszalt vörös áfonyával.

Narancsos joghurttorta aszalt vörösáfonyával

Ui: A narancsokat alaposan meg kell mosni, illetve ajánlott kezeletlent vásárolni, mert tulajdonképpen nyersen fogyasztjuk a héját.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “Narancsos joghurttorta” című cikkhez.

  1. Nóra szerint:

    Szia Miri!

    Milyen tejszínt használsz, ami fel is verhető? Én a gesztenyepüré szezon kapcsán mostanában többel is próbálkoztam, sikertelenül. Képtelen vagyok kemény habot verni, bármelyiket is próbálom, ehhez fontos lenne. Mi a titok?
    Köszi.
    Nóra

    VálaszVálasz
  2. Myreille szerint:

    Szia! Nem szoktam komolyabban odafigyelni a tejszínre, csak annyira, hogy habtejszín legyen, bár most, hogy belegondolok legtöbbször Parmalat vagy Oké tejszínt veszek, és nekem akkor sikerül jól felverni, ha hűtő hideg.

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra