Petrezselymes-fokhagymás kagylótészta Gruyère sajttal

Myreille

Örök igazság: jó hozzávalókból a legegyszerűbb étel is remek. 1 fazék, 5 hozzávaló és 30 perc múlva kész a könnyű ebéd vagy vacsora.

 

Petrezselymes-fokhagymás kagylótészta Gruyère sajttal (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
350 g Conchiglie Rigate (kagylótészta)
1 evőkanál vaj
1 nagy csokor, friss petrezselyem
3 gerezd fokhagyma

3-5 dkg Gruyère (vagy pecorino vagy parmezán – a lényeg, hogy aromás, kemény sajt legyen)

A sós vízben megfőtt tésztát leszűröm, majd (ugyanabban a fazékban, amelyben főtt) rádobom a vajat, az apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát és kevés sót. Alaposan összekeverem és már lehet is tányérra szedni és enni, tetejére pedig mehet a sajt.

 

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra