A világ legjobb smarnija, avagy a kényeztető császármorzsa

Myreille

Gyorsan, finomat, édeset. A császármorzsát gyerekkorom óta szeretem és nem tudom megunni, a legjobb receptet a véletlen szülte.

kenyeztetosmarni01

A legfinomabb smarni, avagy a kényeztető császármorzsa (Fotó: Myreille)

A smarni alaprecept éppen megfelelő, ám egyik nap – éppen aznap, amikor borús, esős idő volt és az autó is benyögte az unalmast – nem volt otthon tej, de volt otthon sűrű habtejszín és mindenféle földi jó. A világ legjobb smarnija mentette meg a napot.

Hozzávalók:
3 tojás
2 dl sűrű, habtejszín
3 púpos evőkanál (kb 6-7 dkg) liszt
1 kiskanál vaj
csipet só
cukor
sárgabaracklekvár

A tojásokat a habtejszínnel simára keverem, majd beleteszem a lisztet és a csipet sót, és habverővel simára keverem.

Teflon serpenyőben megolvasztom a vajat – és amíg a vaj megolvad kicsit áll és sűrűsödik a tészta -, majd amikor jó forró, beleöntöm a masszát. Keverem, forgatom, megsütöm. Nagy lángon kell dolgozni, gyors mozdulatokkal és nem szabad kiszárítani a morzsát. Két dologtól függ, hogy mennyire lesz morzsás: mennyire jó a serpenyő, azaz mennyire tapad és mennyire darabolom a tésztát.

Forrón megszórom kristálycukorral – persze lehet porcukorral is, ki hogyan szereti – és meglocsolom házi sárgabaracklekvárral.

kenyeztetosmarni02

Kényeztető smarni (Fotó: Myreille)

kenyeztetosmarni03

A legfinomabb császármorzsa cukorral és sárgabaracklekvárral (Fotó: Myreille)

Ha szeretsz enni és néha kell valami könnyűség az életedbe, kattints ide és lájkold a moksha.hu-t a Facebookon is!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra