Diós-vaníliás karika rengeteg porcukorral

Myreille

Kávé mellé és karácsonyi vendégváráshoz egyaránt tökéletes a diós-vaníliás karika. A porcukor pedig úgy ül a tetején, mint friss hó a világon.

 

Téli estéken, amikor kellemes, hogy ontja magából a meleget a sütő, szívesen elmolyolok az édes tészta hengergetésével, karikává formázásával. Ilyenkor semmi se sietős, semmi se idegesít.

 

Diós-vaníliás karika (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
25 dkg darált dió
20 dkg vaj
10+10 dkg porcukor
őrölt vanília (vagy vaníliás cukor)
20 dkg liszt

A szobahőmérsékletű vajat kikeverem 10 dkg porcukorral és negyed teáskanál őrölt vaníliával, majd hozzákeverem a lisztet és a diót, végül pedig kézzel egynemű tésztává gyúrom. A tésztából ceruza vastagságú kukacokat sodrok, amiket 6-8 centis darabokra vágok, két végüket összenyomom és karikákat formázok.

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm – a teteje maradjon hóka (fehér) és az alja is éppen csak egy kicsit barnuljon meg -, majd forrón némi őrölt vaníliával elkevert porcukorba forgatom. Elméletileg hosszú ideig eláll fém dobozban, de nálunk pillanatok alatt elfogy.

Diós-vaníliás karika (Fotó: Myreille)

Még több karácsony a moksha.hu-n>>

Még több karácsonyi recept a moksha.hu-n>>

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra