Kókusztejes-currys sárgarépakrémleves

Myreille

Forró, fűszeres, különleges, mégse kellenek hozzá bonyolult alapanyagok. A legjobb lélekmelegítő zord, téli napokra.

Kókusztejes-currys sárgarépakrémleves (Fotó: Myreille)

Kókusztejes-currys sárgarépakrémleves (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 petrezselyemgyökér
1 nagy krumpli
6 sárgarépa
1 doboz kókusztej
1 tk. currypor
1 késhegynyi őrölt gyömbér

1/2 evőkanál olaj

A zöldségeket (vöröshagyma, sárgarépa, petrezselyemgyökér, krumpli, fokhagyma) megpucolom és felkarikázom. Az olajat felhevítem, párszor átkeverem rajta a zöldségeket, felöntöm 1,2 dl vízzel, sózom, curryporral és gyömbérrel ízesítem és puhára főzöm a zöldségeket.

Botmixerrel pürésítem, összekeverem a kókusztejjel és már lehet is enni. Levesgyöngy dukál hozzá.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra