Mustáros-hagymás sertésszűz zsázsával

Myreille

A sertésszüzet szinte lehetetlen elrontani, mindenféle fűszerezéssel remek. A mustáros-hagymás az egyik kedvenc variációm.

Minőségi húsra érdemes költeni, legalábbis ezzel vigasztalom magam, ha egy nagyobb összeget hagyok a hentesnél. A sertésszűz az egyik kedvenc cafatom, de ez nem meglepő, melyik húsimádó utasítaná vissza… A zsázsa azonban valóban nagy büszkeségem, az ablakunkban terem a cseresznyefa tetejének magasságában. Mustáros, csípős íze nem elég kontrasztos a mustáros hússal, de én most éppen erre vágytam.

(A mustáros-hagymás hús körete, a zsázsán kívül, a rizs volt, és mielőtt nekiálltam volna a húsnak feltettem a rizst főni.)

Hozzávalók (2-3 személyre):
1 sertésszűz
2 fej lilahagyma
1 evőkanál dijoni mustár
2 dl főzőtejszín (természetesen helyettesíthető növényi tejszínnel is)
só, bors

Forró serpenyőben a csíkokra vágott húst és a cikkekre vágott hagymát megpirítottam, kicsit megsóztam és átpároltam. Amikor a hús megpuhult, hozzáadtam a dijoni mustárt és a tejszínt. Felforraltam és készen is volt. A mustár csípős ízét jól kiegészítette a hagyma édessége. (Igen, már a mustáros-mézes hús is érik nagyon…)

Mustáros-hagymás sertésszűz zsázsával (Fotó: Myreille)

 

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra