Vajon pirított sárga gévagomba fekete borssal

Myreille

Sokcsillagos éttermekben lehet ilyen finomat enni, pedig a világ legegyszerűbb és leggyorsabb étele.

rostonsultsargageva00

Hozzávalók:
sárga gévagomba
vaj

fekete bors

A sárga gévagombát (Laetiporus sulphureus) megtisztítom, vékony csíkokra vágom és 20 percig előfőzöm. Hagyom kicsit leszáradni.

Serpenyőben vajat hevítek és a gombák minden oldalát átpirítom. Sózom, borsozom.

Körete ugyanaz lehet, mint a húsnak. Nálam friss paradicsom, újhagyma és puha kenyér volt. (Bármikor tökéletes ebéd vagy vacsora.)

Ha nincs friss gévám, akkor az előfőzött fagyasztott gombát dobom az olvasztott vajra. Fagyottan, úgy, ahogyan kiveszem a hűtőből (nem kell kiolvasztani). Pár perc alatt így is elkészül és már csak a sózás, borsozás van hátra.

rostonsultsargageva02

Még több sárga gévagombás itt találsz!

Desszertért pedig ide katt!

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra