Zseniális curry sárga gévagombából

Myreille

A csirke curry az egyik kedvenc ételem, de nem szoktam túlbonyolítani. Most elkészítettem sárga gévagombából és jelentem, így is remek!

Zseniális curry sárga gévagombából/Fotó: Myreille

Zseniális curry sárga gévagombából/Fotó: Myreille


A Sárga gévagomba (Laetiporus sulphureus) csak nevében gomba – meg persze rendszertani besorolása szerint -, ám egyáltalán nincs gombaíze. Főzés után pedig olyan az állaga, mint a csirkehúsnak. (Ezért hívják “csirkehúsgombának” is.) Tehát ami csirkéből remek étel, az valószínűleg gévából is az lesz. Így lett egyenes út a sárga géva curryhez.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
olaj
30-40 dkg sárga gévagomba
1 teáskanál curry fűszerkeverék

1,5 dl tejszín
1 teáskanál liszt
A gombát megtisztítom, felkockázom és kétszer leforrázom lobogó vízzel.
A hagymát apróra vágom és megdinsztelem. Amikor üveges rádobom a lecsepegtetett gombát és rázogatva-kevergetve pirítom.
15 perc múlva megszórom curry fűszerkeverékkel és liszttel, alaposan elkeverem, felöntöm 1 dl vízzel és a tejszínnel, felforralom és addig rotyogtatom, amíg besűrűsödik.
Körete lehet rizs, de puha kenyér is.
Még több sárga gévagombás itt találsz!
Desszertért pedig ide katt!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra