A francia cukrászdák remekműve, az egyik legfinomabb almás süti, a csábító almás pite otthon, egyszerűen és elronthatatlanul.
Csak 5 hozzávaló: rusztikus almás pite
![Csak 5 hozzávaló: rusztikus almás pite Csak 5 hozzávaló: rusztikus almás pite](https://www.moksha.hu/wp-content/uploads/2015/01/almaspitemaskent01-1-420x244.jpg)
Maximális maradékkonyha. Az ebédről maradt főtt batáta – szerencsére a főzőlevét is felfogtam -, és tejszín. A batátákat felöntöttem a batáta főzőlevével és felforraltam. Botmixerrel pürésítettem, beleöntöttem a tejszínt, sóztam, borsoztam és már készen is volt a batáta, azaz édesburgonya krémleves.
Ui: Rendszeresen főzök batáta krémlevest, és azt hittem, már moksha.hu-ra is megírtam, de most szembsültem a ténnyel, hogy még nincs fent a recept. Szerencsére hosszú a tél, sok-sok forró levest főzök.