Zseniális spárgakrémleves friss spárgából

Myreille

Gyors, egyszerű, tavaszi és nagyon finom. Az egyik legjobb étel, amit spárgából készíteni lehet és a gyerekek is szeretik.

Spárgakrémleves (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
500 g zöld spárga
1/2 fej vöröshagyma
1 teáskanál szárított zöldségkeverék (répa, hagyma, paszternák, petrezselyem, fokhagyma stb. mix)

1 dl tejszín

A spárgákat lefejezem: 4-5 centi hosszú spárgacsúcsokat levágom és egy lábasba teszem. A maradék szárat 2-3 centis darabokra vágom, felöntöm 1 liter vízzel, sózom, beleteszem a szárított zöldségkeveréket és addig főzöm, amíg a spárga megpuhul.

Közben kevés vízben felteszem főni a spárgacsúcsokat is, amikor puhára főttek, akkor a főzőlevet hozzáöntöm a szárakhoz.

A szárakat botmixerrel pépesítem, felöntöm tejszínnel, felforralom és már lehet is enni.

A tányéron a spárgakrémlevesbe teszem a spárgacsúcsokat – klassz teszturát ad a levesnek – és mehet bele levesgyöngy is. (A fiaim minden krémlevest megesznek, amiben levesgyöngy van, így minden krémlevesben van levesgyöngy…)

Tipp: A spárgakrémleves nem csak a friss spárgából isteni, hanem az akciós, kicsit már megviseltebből is. Illetve lehet úgy trükközni, hogy a spárga zsenge csúcsából quiche készül, a szárából pedig leves.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra